пятница, 21 июля 2017 г.

Spartu čaká derby, Plzeň nováčik. Tri tímy bojujú o prvú výhru

Bohemians síce zatiaľ prehrali len raz, na druhú stranu stále čakajú na prvé víťazstvo. Sériu chcú ukončiť doma proti Příbrami, ktoré sa naopak úvod ligy podaril a drží sa v prvej polovici tabuľky.

"Osobne som videl ich posledný zápasu sa Slováckom, kde Příbram hrala veľmi dobre a až v závere stratila takmer vyhraný zápas, takže ho výsledkovo nezvládla. Příbram v množstve zápase dominovala a presne tak sa prezentuje aj v tejto sezóne, "uviedol Roman Pivarník, tréner Bohemians.

" Je to stretnutie o šesť bodov. Bohemka bude usilovať o to konečne vyhrať.My ale tiež potrebujeme bodovať, pretože prehrať dvakrát po sebe by bolo zlé, "povedal Příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Jihlava pred týždňom schytala štvorgólový debakel na Slavii , ktorý bude chcieť odčiniť proti Slovácku. Hostia naopak zatiaľ váľa - remizovali aj na ihrisku majstra v Plzni a na vedúci Spartu strácajú len tri body.

Proti Jihlave stojí aj štatistika - svojmu sobotňajšiemu súperovi nedala gól už 231 minút. Naposledy sa jej to podarilo v novembri 2013 zásluhou Petra Hrubého.

Tím z Vysočiny má problémy s ofenzívou všeobecne.V štyroch doterajších ligových zápasoch dal jediný gól, napriek tomu to stačilo na štyri body.

"V našej situácii potrebujeme zápasu zvládnuť a získať tri body, Slovácko rozhodne nie je len o útočníkovi Liborovi doska, ktorý góly zúročuje skvelú tímovú a kombinačné prácu celého mužstva. Ak chceme uspieť, tak sa musíme Slovácku vyrovnať v hre v poli a v kombinácii, "uviedol jihlavský tréner Luděk Klusáček.

Slovácký tréner Svatopluk Habanec doplnil:" Pokúsime sa v Jihlave potvrdiť náš dobrý vstup do sezóny. N apriek postavenie nášho súpera v tabuľke nás nečaká ľahký zápas.V domácom prostredí je Jihlava nesmierne silná, remíza so Spartou a víťazstvo nad Jabloncom hovorí za všetky ďalšie komentáre. "

Najhorší tím ligy s jediným bodom hostí Slaviu, ktorá sa v minulom kole chytila ​​proti Jihlave. Posledný zápas v drese Baníku môže odohrať obranca Frydrych, o ktorého sa zaujíma práve Slavia a Sparta.

Na druhú stranu Slavia nevyhrala v Ostrave už šesťkrát za sebou, teda od septembra 2008.

"Teraz už na hráča musí byť vyvíjaný väčší tlak, pretože nad Slaviou musíme zvíťaziť, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie. Súper naposledy dal Jihlave tri góly zo štandardky, takže nás čakajú ťažké situácie vo vzduchu, kde si musíme postrážiť ich silné hráčov Škodu a Deliho.Keď to zvládneme a dáme do našej hry vitalitu, agresiu a hernú kvalitu, uspejeme, "verí ostravský tréner Radomí r Korytář.

" V Ostrave musíme potvrdiť víťazstvo, ktoré máme z domáceho ihriska proti Jihlave. Chceme vyhrať, Ostrava je silná v BREJC a štandardných situáciách. Ale my sa na to musíme dobre pripraviť. Nemáme veľa bodov, musíme sa sústrediť na nás. Myslím si, že nepatríme na priečku, na ktorej sme, takže by sme sa chceli posunúť vyššie, "poznamenal slávistický kouč Dušan Uhrin.

V minulom ročníku skončil Jablonec na treťom mieste, ale na začiatku novej ligovej sezóny sa zatiaľ hľadá a má na konte jediné víťazstvo.To Brno môže ísť do zápasu so siedmimi bodmi v pokoji a pohode.

"Jablonec má základnú zostavu zloženú z najlepších hráčov v lige. Starostlivo som sledoval štvrtkové pohárovej vystúpenie nášho súpera proti Ajaxu, prehra bola veľa krutá. Počítam, že sa Jablonec v Brne predstaví s iným herným štýlom ako v pohári a bude sa viac tlačiť do útočenia, "povedal brnen ský tréner Václav Kotal.

" Obhajovať výsledky z minulého ročníka je ťažké a to sa nám teraz deje. Je v tom aj čiastočne daň európskeho pohára. Zvykáme si na to, nie sme ešte dostatočne skúsení, aby sme to zvládali výsledkovo lepšie.Teraz je to zase vložené zápasu medzi dvoma duely s Ajaxom, ale verím, že uspejeme, aj keď je Brno doma nepríjemný súper, "vyhlásil jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Súboj tímov, ktorým sa zatiaľ pomerne darí. Liberec ešte neprehral a Teplice minule dokázali vyrovnať takmer beznádejne rozbehnutý zápas s Plzňou (2: 2).

Zaujímavosťou je, že Teplice nie sú obľúbeným súperom Liberca, ktorý má horší percentuálny bilanciu len so Spartou.

"Teraz sme v lige odohrali tri remizovať zápasu a v každom z nich sme mohli vyhrať. Bohužiaľ sme to nedotiahli.Proti Teplicím by sme preto už chceli tri body, "uviedol liberecký tréner Jindřich Trpišovský.

Teplický kouč David Vavruška doplnil:" S Jindrom Trpišovským sa poznáme hrozne dlho a sme kamaráti, hrali sme proti sebe ako tréneri už pred mnohými lety zápasy Motorlet - Čechie Karlín. Už vtedy to boli veľké boje, aj keď to boli zápasy krajského prebor dorastu. Obom nám príde hrozne vtipné, že sme sa teraz po rokoch stretli v lige. Keby nám to niekto pred tou riadkom rokov pri našich zápasoch povedal, tak sa asi smejeme ešte teraz. "

Plzeň vo štvrtok ukončila sériu štyroch súťažných zápasov bez víťazstva, keď vyhrala úvodný zápas play-off o Európsku ligu proti Vojvodine Novi Sad (3: 0).Proti nováčikovi, ktorý stále čaká na prvé víťazstvo, si ligovú premiéru v úlohe hlavného trénera vyskúša Karel Krejčí.

"Stretnutie s Olomoucom je pre nás dôležité a treba ho zvládnuť, pretože v lige sa teraz zbytočne postrácali nejaké body. Nečaká nás jednoduchý súper, majú zaujímavé hrá� �a smerom do útoku a rýchlu prechodovú fázu. Víťazstvo v Európskej lige ale chceme doma proti Košiciach potvrdiť, "povedal nový plzeňský tréner Karel Krejčí.

" Hovorí sa, ako je Plzeň v kríze, ale ja si to nemyslím. Ich herný prejav je dobrý, akurát nedávali góly. A vo štvrtok ukázali, že góly dávať vie.Bude záležať na našej perfektné defenzíve, aby sme neurobili zbytočné chyby, "uviedol olomoucký kouč Leoš Kalvoda.

neporazeného lídra ligy čaká malé pražskej derby proti Dukle, s ktorou v poslednej dobe nemá najlepšiu bilanciu. V posledných desiatich ligových zápasoch s ňou vyhrala "len" päťkrát.

Hoci väčšina strát a zakopnutia je z Juliska. Sparta doma proti Dukle väčšinou víťazí, len raz v histórii samostatnej slovenskej ligy stratila za remízu 0: 0.

"Radi by sme nadviazali na víťaznú sériu proti Dukle na Letnej, ale vieme, že nás čaká ťažký a ofenzívnej súper , ktorý nebude hrať len zo zadných pozícií, ale bude chodiť aj do brejkov. Zostavu sa snažíme vybrať podľa taktického zámeru, podľa toho, proti komu hráme a akým štýlom.Navyše musíme zohľadniť pohárovej vyťaženie, preto sme radi, že máme široký a kvalitný káder, "poznamenal sparťanský tréner Zdeněk Ščasný.

A jeho náprotivok Luboš Kozel dodal:" Čaká nás súper, ktorý je silný v ofenzíve a zároveň vedie ligu. Nám sa na ich ihrisku príliš nedarí, ale to sa budeme snažiť zvrátiť. "


Комментариев нет:

Отправить комментарий